Distress barvice kot akvarelna paletka

O Distress akvarelnih barvicah sem napisala kar nekaj objav, v katerih sem jih uporabila za barvanje motivov in ozadij. Tokrat sem si izdelala paleto, ki omogoča hiter dostop do vseh 72 barvnih odtenkov in jo bom uporabljala predvssem za barvanje manših površin.

Distress barvice sem eno po eno ošilila direktno v prostorček na Distress ink paleti. Napolnila sem dve paleti, saj je na eni 36 prosodic, barvic pa je 72. Paletko se lahko uporablja tudi za alkoholne inke, ali Distress Mica Spray stain. Nekateri pripravijo takšno paleto tudi s polnili – reinkerji.

Na barvne opilke sen nakapljala vodo, počakala, da se je pigment zmehčal in malce premešala kar s zobotrebcem. Paletko sem pustila na zraku, da je voda odhlapela.

Tako imam tudi vse barvice lep ošiljene, brez izgube pigmentov. Ko bom naslenjič šilila barvico, bom opilke stresla v ustrezen prostorček in tako ne bo nikoli odpadkov.

Tako pa je videti barvna paleta z Distress mica spreji. To uporabim takrat, ko želim barvne bleščice nanesti le na manjše površine.

Barvni krog za distress barvne odtenke sem našla na spletu.

Material in pripomočki:

  • distress prazna paleta
  • distress barvice ali drugi vodoaktivni pigmenti
  • šilček

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *